SOTILAALLINEN ISKU: Israelin toteuttama sotilaallinen isku Iranissa kiristää Lähi-idän jännitteitä.

Israelin sotilaallinen isku Iranissa

Yhdysvaltain viranomaisen mukaan Israel on suorittanut iskun Iranin Isfahanissa, jännitteet kiristyvät Lähi-idässä.

Published

Israel on toteuttanut sotilaallisen iskun Iranin sisällä, kertoo Yhdysvaltain viranomainen CNN:lle. Isfahanin kaupungin lähellä kuultiin räjähdyksiä varhain perjantaiaamuna. Iranin hallitus on toistaiseksi vähätellyt tapahtumaa.

Yhdysvallat oli saanut ennakkotiedon Israelin aikeista iskeä lähiaikoina, mutta ei antanut sille tukeaan, sanoo toinen Yhdysvaltain viranomainen. Iranin ilmatorjuntajärjestelmät aktivoitiin useissa paikoissa kolmen räjähdyksen jälkeen, jotka kuultiin lähellä suurta sotilasilmatukikohtaa Isfahanin kaupungin lähellä. Iranin viranomaisten mukaan ilmatorjunta torjui kolme lennokkia, eikä ohjusiskuista ole raportoitu. Iran ei ole ilmoittanut iskun lähdettä, mutta valtiolliset uutistoimistot raportoivat, että ydinohjelmaan liittyvät kohteet ovat turvassa ja isku vaikutti rajatulta, kertoo CNN.

Iranin ulkoministeri Hossein Amir-Abdollahian varoitti CNN:lle, että jos Israel toteuttaa lisää sotilaallisia toimia Irania vastaan, Iranin vastaus olisi "välitön ja maksimaalinen". Tämä varoitus oli välitetty Valkoiseen taloon Sveitsin suurlähetystön kautta Teheranissa. Lähi-idän jännitteet ovat kiristyneet Iranin suorien iskujen jälkeen Israelia vastaan, jotka seurasi epäillystä Israelin iskusta Iranin diplomaattikompleksiin Syyrian pääkaupungissa Damaskoksessa, jossa kuoli korkea-arvoinen komentaja ja useita muita, raportoi CNN.

Powered by Labrador CMS